εργαστηρια δημιουργικησ απασχολησησ

Εργαστήρια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την παραγωγή τεχνουργημάτων και την βελτίωση της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων, των σεμιναριών και των ομάδων

2023-2024

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε pdf

Το τμήμα ζωγραφικής απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν την ζωγραφική και θέλουν να ξεκινήσουν να εκφράζονται μέσα από αυτήν την τέχνη. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν μαθαίνοντας τις βασικές αρχές σχεδίασης και  έπειτα τις αναμίξεις του χρώματος, αναπαριστώντας συνθέσεις εκ του φυσικού. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων εξετάζεται μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων ο τρόπος που άλλαξε η ζωγραφική φόρμα και οι Δημιουργοί πειραματίζονται με νέα υλικά και τεχνικές. Η γνώση και η σχεδιαστική ενδυνάμωση δίνουν την σκυτάλη στην ελευθερία έκφρασης και ο κάθε δημιουργός θα αρχίσει να ζωγραφίζει έργα πού έχουν την δική του προσωπική πινελιά και ταυτότητα.

Με την εικαστικό Αφροδίτη Κροντήρη

Τρίτη 19:00-22:00  ή Πέμπτη 18:00-21:00  Μηνιαία Συνδρομή 35€

Το ψηφιδωτό είναι ένα πανάρχαιο εκφραστικό μέσο, που δίνει έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Στο εργαστήριο ψηφιδωτού θα έχουμε την ευκαιρία με διάφορες τεχνικές να διδαχτούμε την τέχνη αυτή μέσω της πιστής αναπαραγωγής ενός έργου ανατρέχοντας στην ιστορία του ψηφιδωτού. Ενδιαφέρον κομμάτι στην τέχνη του σύγχρονου ψηφιδωτού είναι ότι μπορούμε να βρούμε τις ψηφίδες μας παντού. Πέτρες από την θάλασσα, σε διάφορα χρώματα, κεραμικά, πλακάκια, χρωματιστά γυαλιά κτλ. Ελάτε και με την δημιουργική φαντασία σας, θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του ψηφιδωτού.

Με την εικαστικό Καίτη Παπαδοπούλου

Τετάρτη 18:00-21:00 Μηνιαία Συνδρομή 35€

Στο μάθημα αυτό θα ασχοληθούμε με το σχέδιο της εικόνας και την μεταφορά του στη ζωγραφική επιφάνεια.Θα μάθουμε πως να προετοιμάσουμε την ζωγραφική επιφάνεια του ξύλου ή του καμβά.Θα δουλέψουμε πάνω σε χρωματικές ασκήσεις για την προσμείξεις των χρωμάτων, την απόδοση των πτυχώσεων, των χεριών, των προσώπων κ.α. για να μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση μιας εικόνας.

Με την ζωγράφο Κυβεντίδου Θεοδώρα
Παρασκευή 20:00-22:00 Μηνιαία Συνδρομή 35€

Στο μάθημα της υφαντικής περνάμε στημόνι στον αργαλειό/τελάρο μας και μαθαίνουμε να υφαίνουμε με τις τεχνικές κιλιμίσιας ύφανσης, τεχνικές κεντήματος (σουμάκ, τσιτσίμ, τριαδούσα) και τεχνικές με πέλος (κουσκουσέ, φλοκοτά, κόμποι). Τα έργα μας είναι επιτοίχια διακοσμητικά, μαξιλάρια, τσαντάκια, σουπλά, χαλάκια και ότι άλλο φανταστούμε. Στον αργαλειό φτιάχνουμε ύφασμα και μπορούμε να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε με διαφορετικά υλικά, υφές και χρώματα. Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ύφαιναν τα απαραίτητα για το σπίτι και την οικογένεια, χαλιά, κουρτίνες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα, ρούχα. Σήμερα υφαίνουμε τσάντες, ρούχα, χρηστικά αλλά και διακοσμητικά είδη για το σπίτι αντλώντας έμπνευση από την παράδοση αλλά με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Με την Καθηγήτρια Υφαντικής  Τίνα Τσουκαλά

ΤΡΙΤΗ 18:00-21:00 Μηνιαία Συνδρομή 35€

Η φύση μας έδωσε απλόχερα το χώμα και το νερό! Ο άνθρωπος τα έκανε πηλό και έφτιαξε όμορφα αντικείμενα χρηστικά και διακοσμητικά! Ελάτε λοιπόν και εσείς να μάθετε την τέχνη της κεραμικής δίνοντας χαρά στην δημιουργία.

Με την Καθηγήτρια Φανή Στούμπη

Τετάρτη 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 35€

Η φωτογραφική μας παρέα, υπό την μορφή ευχάριστων σεμιναρίων και περιπάτων, θα δουλεύει κάθε εβδομάδα ευχάριστες, δημιουργικές θεματικές ενότητες. Μέσα από την πράξη, θα μυηθεί βιωματικά στην τέχνη της Φωτογραφίας και στα διαφορετικά είδη της και θα ελευθερώσει την φαντασία της!

Για τις εργασίες και την παρακολούθηση του workshop, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε compact ή DSLR ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή ποιοτική κάμερα υψηλής ανάλυσης κινητού τηλέφωνου.

Τα αποτελέσματα των εργασιών σας, θα παρουσιαστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε ομαδική έκθεση. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε αυτήν την όμορφη περιπέτεια!

Για τις εργασίες και την παρακολούθηση του workshop, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε compact ή DSLR ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή ποιοτική κάμερα υψηλής ανάλυσης κινητού τηλέφωνου.

Τα αποτελέσματα των εργασιών σας, θα παρουσιαστούν στο τέλος της χρονιάς σε ομαδική έκθεση!

Με την Φωτογράφο Μέρση Τζιμοπούλου

Παρασκευή 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 35€

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το ραδιόφωνο και θα ήθελαν να φτιάξουν τη δική τους διαδικτυακή εκπομπή (podcast) από το σπίτι. Ιδέα-Σχεδιασμός-Στήσιμο και Παρουσίαση του δικού σου podcast. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα μάθουμε τι συμβαίνει πίσω από όσα βγαίνουν στον αέρα. Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, βασικούς κανόνες και τη βοήθεια ασκήσεων ορθοφωνίας/άρθρωσης ο κάθε ένας θα έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το δικό του podcast,να το στήσει και να το ηχογραφήσει μέχρι να είναι έτοιμο να βγει στον… αέρα!!! Στο μάθημα θα διδαχθούν μεταξύ άλλων :Πρώτη επαφή με το ραδιόφωνο, Τι είναι το podcast /βασικές διάφορες, Ιδέα -δημιουργία θεματολογίας podcast, Βασικές αρχές ηχογράφησης, Πρώτη επαφή με το πρόγραμμα ηχογράφησης, Σχέση με το μικρόφωνο, Αγωγή του λόγου –ορθοφωνία, Δημιουργία teaser, Αφηγηματικές τεχνικές, Ανάγνωση στο μικρόφωνο, Δημιουργικά παιχνίδια για σωστή άρθρωση, Δημιουργικά παιχνίδια ρόλων, Δημιουργία επεισοδίου, Σύνταξη περιεχομένου, Ηχογράφηση επεισοδίου, Επεξεργασία audio , Πλατφόρμες streaming

Με την Δημοσιογράφο Ανθία Φιλιππή

Τετάρτη 20:00-21:30 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Ο χορός είναι ένας τρόπος να συνδιαλέγεις με τους δαίμονές σου, με τα πάθη σου, να κάνεις περισσότερα, κάνοντας λιγότερα, να μεγαλώνεις και να συνεχίσεις να δημιουργείς υπέροχες στιγμές. Η Χοροθεραπεία είναι μια ολιστική πρακτική, η οποία προάγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ολοκλήρωση του ατόμου. Η αρχέγονη δύναμη του χορού με εργαλεία την αυθεντική κίνηση, το ρυθμό, τη φωνή, τη συμβολική χορογραφία, το καθρέφτισμα, τον κινητικό διάλογο κ.ά., δημιουργεί μια ευχάριστη και δυναμική συνθήκη συνάντησης με τον εαυτό και τους άλλους. Kαι μια τέτοια εξερεύνηση είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητές μας, ώστε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις της ζωής και τις εσωτερικές συγκρούσεις που προκύπτουν από αυτές.Στην ομάδα αυτή θα επενδύσουμε στη μεταμορφωτική δύναμη του ''τώρα'', στην αθωότητα της στιγμής, εκεί που όλες οι δυναμικές συναντιούνται, εκεί που η προσωπική μας ιστορία αποκτά άλλη διάσταση όταν μοιράζεται στην ομάδα μέσα από έναν κοινό χορό.

Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι :

δημιουργική κινητοποίηση

διεύρυνση του κινητικού λεξιλογίου

ενίσχυση της αυτοεικόνας

κιναισθητηριακή ενεργοποίηση

αυτοέκφραση σύνδεση με το βαθύτερο δυναμικό μας

φροντίδα του εαυτού μέσα από την κίνηση

σύνδεση του εαυτού με το συλλογικό σώμα

Καμία προηγούμενη ενασχόληση με το χορό δεν είναι απαραίτητη.

Απαραίτητη είναι η περιέργεια και η παρουσία σας.

Με την Ευρώπη Σταυροπούλου - Χοροθεραπεύτρια GDTSR Senior Aντιπρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας

Πέμπτη 18:00-19:30-Μηνιαία Συνδρομή 40€

Η ρεφλεξολογία είναι μία από τις δημοφιλέστερες συμπληρωματικές θεραπείες σε πολλές χώρες, χάρη στα οφέλη της για την υγεία, τη χαλάρωση που προσφέρει καθώς και για την απλότητα και την ασφάλειά της. Εφαρμόζεται στα πέλματα και τις παλάμες με πιέσεις των αντανακλαστικών σημείων των οργάνων που αντιστοιχούν σε όλα τα όργανα του σώματος. Μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε απλά προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλοι έως χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους κλπ. Ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των αγαπημένων προσώπων μας!

"Η ρεφλεξολογία απαλύνει τους πόνους της ανθρωπότητας." Γιούνις Ν. Ίνγκαμ

Με την Καθηγήτρια Ειρήνη Τόλια

Δευτέρα 18:00-19:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Οι ασκήσεις του Πιλάτες βασίζονται στις πολλές εναλλαγές με λίγες επαναλήψεις που έχουν σκοπό την τόνωση των μυών και όχι την διόγκωσή τους. Τα σημεία του σώματος που γυμνάζονται πρώτα είναι η κοιλιά, η μέση και οι γλουτοί καθώς βοηθούν πάρα πολύ στη στήριξη του σώματός μας κατά τη διάρκεια της εκάστοτε "ρουτίνας" που ακολουθούμε. Το Πιλάτες σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή ή κάποια άλλη αερόβια άσκηση (ακόμα και το περπάτημα) μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την αποβολή του λίπους ενώ όταν οι ασκήσεις γίνονται με έντονο ρυθμό και σε σταθερό πρόγραμμα αυτό βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Έτσι το σώμα μας φαίνεται πιο λεπτό, γραμμωμένο χωρίς ίχνος λίπους.

Με την Καθηγήτρια Χορού Λίλα Γερολυμάτου

Τετάρτη 18:00-19:30 Μηνιαία Συνδρομή 30€

ή Σάββατο 10:00-11:30 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Σκοπός του προγράμματος η κατάρτιση του εκπαιδευόμενου στην χρήση των φυσικών πρώτων υλών, φυτικών ελαίων, φαρμακευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων για την παρασκευή ασφαλών φυσικών καλλυντικών. Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παρασκευάσει κηραλοιφές, cold creams, κρέμες ενυδάτωσης, κρέμες αντιγήρανσης, κρέμες θρέψης, σύσφιξης, κρέμες χεριών, γαλακτώματα περιποίησης προσώπου και σώματος, λοσιόν, μάσκες προσώπου, κρέμες για την ακμή, πανάδες, κηλίδες, έλαια και κρεμοτζέλ για την κυτταρίτιδα, αποσμητικά, αντιηλιακά κ.ά. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες. Το κάθε μάθημα διαρκεί 2 ώρες μια φορά την εβδομάδα. Στο τέλος του προγράμματος θα υπάρξουν 3 ώρες για όσους ενδιαφέρονται για τις προοπτικές επαγγελματικής ενασχόλησης με τα φυσικά καλλυντικά. Δίδονται σημειώσεις.

Με τον Χημικό Μηχανικό Γιώργο Μπόκαρη

Πέμπτη 20:00-22:00 - Μηνιαία συνδρομή 25€

Περιλαμβάνει την ανάλυση της διαδικασίας της σαπωνοποίησης με την “ψυχρή μέθοδο” και την κατανόηση της χρήσης όλων των απαραίτητων α’ υλών για την παρασκευή του σαπουνιού (φυτικά έλαια, σόδες, βότανα, φυσικές χρωστικές κλπ). Επίσης αναλύεται ο τρόπος παρασκευής υγρού σαπουνιού με τη “θερμή μέθοδο” του σαπουνιού γλυκερίνης (melt & pour) και των οικιακών φυσικών καθαριστικών. Ο κάθε εκπαιδευόμενος παρασκευάζει τα δικά του σαπούνια. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 ώρες. Το κάθε μάθημα διαρκεί 2 ώρες μια φορά την εβδομάδα. Δίδονται σημειώσεις.

Με τον Χημικό Μηχανικό Γιώργο Μπόκαρη

Πέμπτη 18:00-20:00 - Μηνιαία Συνδρομή 25€

Γίνε expert στο καθημερινό σου μακιγιάζ παρακολουθώντας το εργαστήρι προσωπικού μακιγιάζ! Θα μάθεις να αγοράζεις τα σωστά καλλυντικά για σένα, να κάνεις τέλεια βάση με φωτοσκιάσεις και να μακιγιάρεις τα μάτια σου με τις ιδανικές τεχνικές για σένα! Ωραίες γωνίες που θα δείξουν τα μάτια σου μεγάλα και αμυγδαλωτά,  smokey eyes και το αγαπημένο eyeliner! 

Θα ανακαλύψεις πως το μακιγιάζ είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι! Τα μαθήματα διαρκέσουν 40 ώρες.

Με την Makeup Artist Δέσποινα Γαβαλά

Δευτέρα 18:30-20:30 Μηνιαία συνδρομή: 40€

Για τον χορό μπορούν να γραφτούν πολλά. Τίποτα απ αυτά δεν έχει σημασία αν δεν περάσουμε στην πράξη. Τι λέτε; Εσείς θα αφήσετε τη μαγεία του να σας ταξιδέψει;

Με την καθηγήτρια χορού Λίλα Γερολυμάτου

Τετάρτη 19:30-21:00  Μηνιαία Συνδρομή 30€

ή Σάββατο 11:30-13:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί είναι κίνηση, βήματα, γυμναστική διασκέδαση! Περισσότερο απ όλα όμως είναι συνδυασμός από γνώσεις για την κάθε περιοχή, την ενδυμασία της, την μουσική της, τα μουσικά όργανα, τα ήθη και τα έθιμα της Λαϊκής μας Παράδοσης.

Με τους Καθηγητές χορού Ρούλα Καλδή - Βασίλης Ράγκος

Τρίτη 18:00- 19:30 , 19:30-21:00 (Προχωρημένοι),

ή Πέμπτη 19:30-21:00 Μηνιαία συνδρομή: 15€

Η χορωδία "Μουσικά Κύματα" του Φ.Ο.Υ ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1999. Τα μέλη της είναι ερασιτέχνες χορωδοί με αγάπη στο πολυφωνικό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων, χορωδιακών συναντήσεων και συναυλιών με δυναμική παρουσία και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ποικίλο ρεπερτόριο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η καθηγήτρια μονωδίας, πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών Σταματία Χωρεψιμά. 

Με την Καθηγήτρια μουσικής Σταματία Χωρεψιμά

Τρίτη 21:00-22:30  Μηνιαία Συνδρομή 10€

Το εργαστήρι εκφράζει τις αρχές των εικαστικών τεχνών δουλεύοντας διάφορα υλικά και τεχνικές όπως πυρογραφία, χαλκοτεχνία, αναπαλαίωση επίπλων , decoupage, σύρματα, γυψόγαζα πηλό, δέρμα, ύφασμα, γυαλί, ξύλο, χαρτί, φυσικά υλικά όπως αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά.

Σε σχεδόν κάθε μάθημα οι κατασκευές ολοκληρώνονται

Με Καθηγήτρια την Άννα Λώντου

Δευτέρα 18:00-21:00 Μηνιαία Συνδρομή 40€

Ενα βιβλίο από χαρτί… Τι να το κάνεις τώρα ένα βιβλίο από χαρτί; Ίσως τίποτε …, ίσως ένα κόσμημα ή ένα ανάγλυφο ή ένα γλυπτό! Απίθανο; Καθόλου απίθανο! Ελάτε λοιπόν κοντά μας να μάθουμε γλυπτική σε βιβλία! Είναι ένα εργαστήριο που θα απογειώσει την φαντασία των μαθητών

Με την Καθηγήτρια Ελευθερία Γεραρή

Τρίτη 18:00-20:00 Μηναία συνδρομή 30€

Η εικαστική παρέμβαση στο χαρτί μεταβάλει τη χάρτινη επιφάνεια σε μοναδικά έργα τέχνης.

Με την Καθηγήτρια Ελευθερία Γεραρή

Δευτέρα 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Το Cloisonne είναι μια αρχαία τεχνική μεταλλοτεχνίας που χρησιμοποιεί μικρά, μεταλλικά νήματα και πολύχρωμα γυάλινα σμάλτα για να δημιουργήσει έργα τέχνης. Χρησιμοποιείται πιο συχνά στην κατασκευή κοσμημάτων cloisonne και βάζα αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε πίνακες που μεταφέρουν στον θεατή ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Θέλεις να δημιουργήσεις μοναδικoύς 3D πίνακες, γεμάτους χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια;

Με βασική αρχή μας λοιπόν την τέχνη cloisonne θα φτιάξουμε μοναδικά μοντέρνα έργα προσθέτοντας υλικά και υφές προσαρμοσμένα στο γούστο του κάθε μαθητή. Κύκλος 12 δίωρων μαθημάτων.

Με την Καθηγήτρια Ανθία Φιλιππή

Πέμπτη 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Στα μαθήματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την κατασκευή καλλιτεχνικής ή άλλως διακοσμητικής κούκλας και να νιώσουν την απόλαυση της δημιουργίας δουλεύοντας με υλικά όπως ύφασμα, πορσελάνη, πηλό, χαρτοπολτό, σύρμα κ.α.

Θα είναι μια ευχάριστη ασχολία με ωραίο τελικό αποτέλεσμα μέσα από την οποία θα μπορέσουν να αναδείξουν ή να βελτιώσουν της δυνατότητες τους στο πλάσιμο της φόρμας, στο χειροποίητό ράψιμο, στη ζωγραφική και όχι μόνο.

Θα παρέχονται τα βασικά υλικά για την κατασκευή της κούκλας.

Με την ζωγράφο Κυβεντίδου Θεοδώρα

Παρασκευή 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Στον κύκλο μαθημάτων «Υγρό Γυαλί- Ρητίνη» θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις από το μηδέν υπέροχα κοσμήματα και ξεχωριστά διακοσμητικά πριν καν το καταλάβεις. Η ρητίνη είναι ένα πολυμερές υλικό δύο συστατικών το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να κάνει θαύματα!

Σε κάθε μάθημα θα διδαχθούν διάφορες τεχνικές, όπως, ανάμειξη της πρώτης ύλης με χρώματα, νιφάδες χρυσώματος, πέταλα λουλουδιών και πολλά ακόμη, τεχνική καλουπώματος αλλά και κατασκευή του ίδιου του καλουπιού με σκοπό τη δημιουργία δικών σου μοναδικών διακοσμητικών.

Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων και με τη γνώση όλων των παραπάνω θα μπορείς πλέον να δημιουργήσεις DIY κατασκευές, μενταγιόν, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια αλλά και μπρελόκ που θα ξεχωρίζουν. Κύκλος 16 δίωρων μαθημάτων.

Με την Καθηγήτρια Ανθία Φιλιππή

Τετάρτη 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Στο μάθημα ΠATPON-KOΠTIKHΣ-PAΠTIKHΣ, θα μάθουμε να σχεδιάζουμε εξαρχής τα ρούχα μας και τα διάφορα αξεσουάρ. Mαθαίνουμε  να δίνουμε το σχέδιο και τη γραμμή που θέλουμε, να κόβουμε το ύφασμα, να συναρμολογούμε, να ράβουμε και να προσπαθούμε να έχουμε ως αποτέλεσμα αυτό που έχουμε φανταστεί.

Με την Καθηγήτρια  Ναταλί Παυλοπούλου

Τετάρτη 18:00-20:00 ή 20:00-22:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Χαλαρώνουμε πλέκοντας για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!!

Δημιουργίες πλεκτές με βελόνες και βελονάκι όπως κασκόλ, σκουφάκια, πουλόβερ, εσάρπες, τσάντες, καλαθάκια, διάφορα αξεσουάρ και ότι άλλο φανταστείτε!

Σας περιμένουμε..

Με την Καθηγήτρια Φανή Στούμπη

Δευτέρα 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 30€

Με την τέχνη της κομποδετικής-μακραμέ και πολύ φαντασία και μεράκι, δημιουργούμε κοσμήματα σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε!

Με την Καθηγήτρια Κατερίνα Κουρτέση

Παρασκευή 17:30-19:30 Μηνιαία συνδρομή 30€

Ελάτε στην παρέα μας, να γνωρίσετε τον ξεχωριστό κόσμο του μακραμέ με σχοινία, δημιουργώντας αντικείμενα διακόσμησης, χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, αλλά και υπέροχα αξεσουάρ μόδας!

Με την Καθηγήτρια Κατερίνα Κουρτέση

Παρασκευή 19:30-21:30 Μηνιαία συνδρομή 30€

Σας καλωσορίζουμε στο Θεατρικό εργαστήρι που πραγματοποιείται στο θέατρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού. Απευθύνονται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μια άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της σωματικής έκφρασης, της διαδικασίας της αναπαράστασης και το παιχνίδι των ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα - ΚΙΝΗΣΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ και ΛΟΓΟΣ.

Διδασκαλία: Σκηνοθέτης Γιάννης Θεοδωρακόπουλο

Κυριακή 17:00-18:30 Μηνιαία συνδρομή: 20€

Η Υποκριτική είναι μια θεραπεία από μόνη της, λένε όσοι έχουν ασχοληθεί, έστω και ερασιτεχνικά, με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Η ενασχόληση με την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από τα μαθήματα σού δίνει την αυτοπεποίθηση να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, ενώ παράλληλα «δουλεύεις» τον εαυτό σου και αναγνωρίζεις πτυχές του που πιθανώς να κρατούσες καλά κρυμμένες θεατρική ομάδα "Άνω Ποταμών" δημιουργήθηκε το 2014 από μια ομάδα ανθρώπων με πολύ μεράκι, φαντασία και αγάπη για το θέατρο. Από τότε και με οδηγό τα λόγια του μεγάλου δασκάλου Καρόλου Κουν "Κάνουμε θέατρο με την ψυχή μας και για την ψυχή μας", έχει ανεβάσει ένα πολύ σημαντικό θεατρικό ρεπερτόριο. Τον Μάιο του 2023 εντάχθηκε στο δυναμικό του Φ.Ο.Υ. Από το 2017 τη θεατρική διδασκαλία της ομάδας έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Διδασκαλία: Σκηνοθέτης Γιάννης Θεοδωρακόπουλο

Κυριακή 18:30-21:00 Μηνιαία συνδρομή: 20€

Το Θέατρο είναι μια συνάντηση, όχι μόνο ανθρώπων, αλλά και τεχνών, για την ακρίβεια όλων των τεχνών. Η τέχνη είναι απαραίτητη στη ζωή μας.

Όπως είπε και ο Γκροτόφσκι, «Η τέχνη μας βοηθά να παραβιάσουμε τα σύνορά μας, να επεκτείνουμε τα όριά μας, να γεμίσουμε το κενό μας, να ολοκληρωθούμε».

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του σώματος αλλά και της φαντασίας τους, μέσα από μια τεράστια δεξαμενή θεατρικών ασκήσεων όπως αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, ορθοφωνία και δραματοποίηση. Θα προσεγγίσουμε τη τέχνη του Θεάτρου και ίσως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Διδασκαλία: Σκηνοθέτης Γιάννης Θεοδωρακόπουλο

Παρασκευή 21:00-23:30 Μηνιαία συνδρομή: 20€

Τα μέλη των "Μελισσών", η οποία συμμετέχει στα θεατρικά δρώμενα τα τελευταία πέντε χρόνια ως νεοσύστατη ομάδα, προέρχονται από προηγούμενες ομάδες, συλλόγους ή θεατρικές σχολές. Η ομάδα μπορεί να φαίνεται καινούργια όμως τα μέλη της ασχολούνται πολλά χρόνια με το θέατρο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίστηκαν μεταξύ τους από την συμμετοχή τους στην ομάδα των "Ταξιδευτών" η οποία ήταν αρκετά γνωστή. Μια ενδιαφέρουσα ομάδα καθώς τα άτομα της διαφέρουν σε ηλικία, σε επαγγελματική ή οικογενειακή κατάσταση, άλλοι επαγγελματίες και άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί, αλλά όλοι με την ίδια μεγάλη αγάπη στο θέατρο και  ισχυρό πνεύμα ομαδικότητας. Από το 2017 και για ενάμισι χρόνο βρίσκονταν κάτω από την στέγη του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης και σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο, έναν από τους παλαιότερους εκπροσώπους της standupcomedy σκηνής, με πλούσια σκηνική και τηλεοπτική παρουσία. Ενώ από τα μέσα του 2018 μέχρι και σήμερα βρίσκονται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού στεκιού "Άνω Ποταμών". Από τον Σεπτέμβρη του 2023 θα τους ακούτε να βομβίζουν στη Θεατρική σκηνή του Φ.Ο.Υ.

Διδασκαλία: Σκηνοθέτης Γιάννης Θεοδωρακόπουλο

Δευτέρα 20:00-22:30 Μηνιαία συνδρομή: 20€

Το γνωστό σκηνοθετικό δίδυμο των θεατρικών επιτυχιών “Βούλγαρης Μακρυνόρης” έρχεται με χαρά και σεβασμό να συνεργαστεί με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού. Ο Γιώργος Βούλγαρης (ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης & συγγραφέας, αρθρογράφος) είναι απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής Αθηνών “Θεοδοσιάδη” και μετρά 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο Γιάννης Μακρυνόρης (βραβευμένος κινηματογραφιστής, θεατρικός σκηνοθέτης & συγγραφέας, Digital Art Designer/Video Editor, σεναριογράφος), έχει ενώσει τις καλλιτεχνικές του δυνάμεις με τον Γιώργο Βούλγαρη και τα τελευταία 10 χρόνια συνεργάζονται μαζί, δημιουργώντας ένα μοναδικό μείγμα θεατρικής τέχνης και κινηματογραφικής αισθητικής, με καθολική αναγνώριση ως προς το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Διδάσκοντας υπό στενή καθοδήγηση ασκήσεις και τεχνικές σωματικής πλαστικότητας και ορθοφωνία τοποθέτηση, θεατρικές συμβάσεις, τεχνικές δράματος, υποκριτική, τεχνικές πλευρές στην αρχιτεκτονική του ρόλου και ανάλυση και μελέτη της γλώσσας του σώματος, έχουν πάντα ως στόχο ένα άκρως επαγγελματικό τελικό αποτέλεσμα επί σκηνής, που καταφέρνει να αναδεικνύει ως επαγγελματία ηθοποιό ακόμα και τον πιο θεατρικά άπειρο.

Μερικές από τις θεατρικές τους επιτυχίες είναι: “Κραυγές”, “Τρεις και Καίγεσαι”, “Η Αλήθεια Κάτω από την Μύτη μας”, “Δον Καμίλλο”, “Άκουσέ με... Αντέχεις;” κλπ.

Διδασκαλία, Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούλγαρης & Γιάννης Μακρυνόρης

Σάββατο 15:00-17:00 Μηνιαία συνδρομή: 20€