Πολιτιστικοσ τομεασ

Ομάδες και εργαστήρια τα οποία προσφέρονται από τον όμιλο με σκοπό την ανάπτυξη των τεχνών και της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας. 

Χορωδία 'Μουσικά Κύματα'

Θεατρική ομάδα 'Ανέμη'

Εργαστήριο ζωγραφικής

Εργαστήριο παραδοσιακών χορών

Εργαστήρια Θεάτρου 'Acalacumbas' και 'Άνω Ποταμών'

Εργαστήριο Ζωγραφικής

Το τμήμα ζωγραφικής απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν την ζωγραφική και θέλουν να ξεκινήσουν να εκφράζονται μέσα από αυτήν την τέχνη. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν μαθαίνοντας τις βασικές αρχές σχεδίασης και έπειτα τις αναμίξεις του χρώματος, αναπαριστώντας συνθέσεις εκ του φυσικού. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων εξετάζεται μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων ο τρόπος που άλλαξε η ζωγραφική φόρμα και οι δημιουργοί πειραματίζονται με νέα υλικά και τεχνικές. Η γνώση και η σχεδιαστική ενδυνάμωση δίνουν την σκυτάλη στην ελευθερία έκφρασης και ο κάθε δημιουργός θα αρχίσει να ζωγραφίζει έργα πού έχουν την δική του προσωπική πινελιά και ταυτότητα.

 

Με την εικαστικό Αφροδίτη Κροντήρη


Τρίτη 19:00-22:00 ή Πέμπτη 18:00-21:00 - Μηνιαία Συνδρομή: 35€

Θεατρική ομάδα 'Ανέμη'

27 Χρόνια μαζί. Διαδρομές θεατρικές που μοιραστήκαμε σε κοινό τόπο στην θεατρική σκηνή του Φ.Ο.Υ. Έργα κλασικού ρεπερτορίου και παραστάσεις «σταθμοί» για εμάς και εσάς! Η θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Υ. «Ανέμη» ετοιμάζει για τον προσεχή Μάρτιο μια ελληνική σύγχρονη κωμωδία και σας περιμένει όπως πάντα για να ανταλλάξουμε συναισθήματα. Οποίος επιθυμεί να μας γνωρίσει από κοντά μπορεί κάθε Σάββατο γύρω στις 14:00 μας βρίσκει στη σκηνή.

 

Με την σκηνοθέτιδα: Χρυσούλα Σούρα.

 

Σάββατο 14:00-18:00

Εργαστήριο παραδοσιακών χορών

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Χορωδία 'Μουσικά κύματα'

Η χορωδία 'Μουσικά Κύματα' του Φ.Ο.Υ ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1999. Τα μέλη της είναι ερασιτέχνες χορωδοί με αγάπη στο πολυφωνικό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων, χορωδιακών συναντήσεων και συναυλιών με δυναμική παρουσία και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ποικίλο ρεπερτόριο.

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η καθηγήτρια μονωδίας, πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών Σταματία Χωρεψιμά.

 

Τρίτη 21:00-22:30 - Μηνιαία Συνδρομή 10€

Εργαστήρια Θεάτρου 'Acalacumbas' και 'Άνω Ποταμών'

Σας καλωσορίζουμε στα Θεατρικά εργαστήρια που στεγάζονται στο θέατρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού. Απευθύνονται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μια άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της σωματικής έκφρασης, της διαδικασίας της αναπαράστασης και το παιχνίδι των ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα - ΚΙΝΗΣΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ – ΛΟΓΟΣ. Στόχος η ανακάλυψη –τόσο σε ατομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικού υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.

 

Διδασκαλία: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

 

Θεατρική Ομάδα Acalacumbas: Παρασκευή 21:00 με 23:00


Θεατρική Ομαδα Άνω Ποταμών: Κυριακή 18:30 με 20:30


Μηνιαία Συνδρομή 20€