εργαστηρια δημιουργικησ απασχολησησ

Εργαστήρια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την παραγωγή τεχνουργημάτων και την βελτίωση της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων, των σεμιναριών και των ομάδων

 

Το τμήμα ζωγραφικής απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν την ζωγραφική και θέλουν να ξεκινήσουν να εκφράζονται μέσα από αυτήν την τέχνη. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν μαθαίνοντας τις βασικές αρχές σχεδίασης και έπειτα τις αναμίξεις του χρώματος, αναπαριστώντας συνθέσεις εκ του φυσικού. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων εξετάζεται μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων ο τρόπος που άλλαξε η ζωγραφική φόρμα και οι δημιουργοί πειραματίζονται με νέα υλικά και τεχνικές. Η γνώση και η σχεδιαστική ενδυνάμωση δίνουν την σκυτάλη στην ελευθερία έκφρασης και ο κάθε δημιουργός θα αρχίσει να ζωγραφίζει έργα πού έχουν την δική του προσωπική πινελιά και ταυτότητα.

Με την εικαστικό Αφροδίτη Κροντήρη

Τρίτη 19:00-22:00 ή Πέμπτη 18:00-21:00 - Μηνιαία Συνδρομή: 35€

Η χορωδία "Μουσικά Κύματα" του Φ.Ο.Υ ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1999. Τα μέλη της είναι ερασιτέχνες χορωδοί με αγάπη στο πολυφωνικό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων, χορωδιακών συναντήσεων και συναυλιών με δυναμική παρουσία και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ποικίλο ρεπερτόριο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η καθηγήτρια μονωδίας, πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών Σταματία Χωρεψιμά.

Με την Καθηγήτρια μουσικής Σταματία Χωρεψιμά

Τρίτη 21:00-22:30 - Μηνιαία Συνδρομή 10€

 

Δίνουμε αξία στη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη συναισθηματική αντίληψη των παιδιών μας και σ ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον, και πάντα με γνώμονα την ομαδικότητα, τα παιδιά μας απολαμβάνουν ευχάριστες ώρες γεμάτες δημιουργία! Ζωγραφίζουμε, ανακυκλώνουμε, κατασκευάζουμε και δημιουργούμε μοναδικά έργα που στόχο έχουν την έκφραση της προσωπικότητας των παιδιών μας και την άντληση ικανοποίησης μέσω της τέχνης! Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες.

Με την Καθηγήτρια Ελένη Μπαγδανά

Κυριακή 10:00-12:00 - Μηνιαία Συνδρομή: 20€

27 Χρόνια μαζί. Διαδρομές θεατρικές που μοιραστήκαμε σε κοινό τόπο στην θεατρική σκηνή του Φ.Ο.Υ. Έργα κλασικού ρεπερτορίου και παραστάσεις «σταθμοί» για εμάς και εσάς! Η θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Υ. «Ανέμη» ετοιμάζει για τον προσεχή Μάρτιο μια ελληνική σύγχρονη κωμωδία και σας περιμένει όπως πάντα για να ανταλλάξουμε συναισθήματα. Οποίος επιθυμεί να μας γνωρίσει από κοντά μπορεί κάθε Σάββατο γύρω στις 14:00 μας βρίσκει στη σκηνή.

 

Με την σκηνοθέτιδα: Χρυσούλα Σούρα.

 

Σάββατο 14:00-18:00

Σας καλωσορίζουμε στα Θεατρικά εργαστήρια που στεγάζονται στο θέατρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού. Απευθύνονται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μια άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της σωματικής έκφρασης, της διαδικασίας της αναπαράστασης και το παιχνίδι των ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα - ΚΙΝΗΣΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ – ΛΟΓΟΣ. Στόχος η ανακάλυψη –τόσο σε ατομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικού υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.

Διδασκαλία: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Θεατρική Ομάδα Acalacumbas: Παρασκευή 21:00 με 23:00

Θεατρική Ομαδα Άνω Ποταμών: Κυριακή 18:30 με 20:30

Μηνιαία Συνδρομή 20€



Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί είναι κίνηση, βήματα, γυμναστική διασκέδαση! Περισσότερο απ όλα όμως είναι συνδυασμός από γνώσεις για την κάθε περιοχή, την ενδυμασία της, την μουσική της, τα μουσικά όργανα,

τα ήθη και τα έθιμα της Λαϊκής μας Παράδοσης.

Με τους Καθηγητές χορού Ρούλα Καλδή - Βασίλης Ράγκος

Τρίτη 18:00- 19:30 , 19:30-21:00 (Προχωρημένοι) - Μηνιαία συνδρομή: 15€

Για τον χορό μπορούν να γραφτούν πολλά. Τίποτα απ αυτά δεν έχει σημασία αν δεν περάσουμε στην πράξη. Τι λέτε; Εσείς θα αφήσετε τη μαγεία του να σας ταξιδέψει;

Με την καθηγήτρια χορού Λίλα Γερολυμάτου

Τετάρτη 19:00-20:30 ή Σάββατο 11:30-13:00 - Μηνιαία Συνδρομή: 30€

 

Η Χοροθεραπεία είναι μια ολιστική πρακτική, η οποία προάγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ολοκλήρωση του ατόμου. Η αρχέγονη δύναμη του χορού με εργαλεία την αυθεντική κίνηση, το ρυθμό, τη φωνή, τη συμβολική χορογραφία, το καθρέφτισμα, τον κινητικό διάλογο κ.ά., δημιουργεί μια ευχάριστη και δυναμική συνθήκη συνάντησης με τον εαυτό και τους άλλους. Και μια τέτοια εξερεύνηση είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα πιέσεις και συγκρούσεις από το προσωπικό ή και ευρύτερο περιβάλλον, γιατί μας βοηθά να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητές μας. θα επενδύσουμε στη μεταμορφωτική δύναμη του "τώρα'', στην αθωότητα της στιγμής, εκεί που όλες οι αποκτά άλλη διάσταση όταν μοιράζεται στην ομάδα μέσα από έναν κοινό χορό. Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι:

Η δημιουργική κινητοποίηση, Η διεύρυνση του κινητικού λεξιλογίου, Η συμβολοποίηση της εμπειρίας, Η ενίσχυση της αυτοεικόνας, Η κιναισθητητριακή ενεργοποίηση, Η αυτοέκφραση, Η σύνδεση με το βαθύτερο δυναμικό μας Η σύνδεση με την ομάδα, Καμία προηγούμενη ενασχόληση με το χορό δεν είναι απαραίτητη. Απαραίτητη είναι η περιέργεια και η παρουσία σας...

Με την Ευρώπη Σταυροπούλου - Χοροθεραπεύτρια GDTSr Aντιπρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας

Δευτέρα 18:00-19:30 - Μηνιαία Συνδρομή 40€

Οι ασκήσεις του Πιλάτες βασίζονται στις πολλές εναλλαγές με λίγες επαναλήψεις που έχουν σκοπό την τόνωση των μυών και όχι την διόγκωσή τους. Τα σημεία του σώματος που γυμνάζονται πρώτα είναι η κοιλιά, η μέση και οι γλουτοί καθώς βοηθούν πάρα πολύ στη στήριξη του σώματός μας κατά τη διάρκεια της εκάστοτε "ρουτίνας" που ακολουθούμε. Το Πιλάτες σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή ή κάποια άλλη αερόβια άσκηση (ακόμα και το περπάτημα) μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την αποβολή του λίπους ενώ όταν οι ασκήσεις γίνονται με έντονο ρυθμό και σε σταθερό πρόγραμμα αυτό βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Έτσι το σώμα μας φαίνεται πιο λεπτό, γραμμωμένο χωρίς ίχνος λίπους.

Με την Καθηγήτρια Χορού Λίλα Γερολυμάτου

Τετάρτη 18:00-19:00 - Μηνιαία Συνδρομή 20€

ή

Σάββατο 10:00-11:30 - Μηνιαία Συνδρομή 25€

Όποιος ή όποια επιθυμεί να συμμετέχει και στα δύο εβδομαδιαία μαθήματα, η μηνιαία συνδρομή είναι 40€.

Στο μάθημα της υφαντικής περνάμε στημόνι στον αργαλειό/τελάρο μας και μαθαίνουμε να υφαίνουμε με τις τεχνικές κιλιμίσιας ύφανσης, τεχνικές κεντήματος (σουμάκ, τσιτσίμ, τριαδούσα) και τεχνικές με πέλος (κουσκουσέ, φλοκοτά, κόμποι). Τα έργα μας είναι επιτοίχια διακοσμητικά, μαξιλάρια, τσαντάκια, σουπλά, χαλάκια και ότι άλλο φανταστούμε. Στον αργαλειό φτιάχνουμε ύφασμα και μπορούμε να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε με διαφορετικά υλικά, υφές και χρώματα. Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ύφαιναν τα απαραίτητα για το σπίτι και την οικογένεια, χαλιά, κουρτίνες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα, ρούχα. Σήμερα υφαίνουμε τσάντες, ρούχα, χρηστικά αλλά και διακοσμητικά είδη για το σπίτι αντλώντας έμπνευση από την παράδοση αλλά με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Με την Καθηγήτρια Υφαντικής Τίνα Τσουκαλά

Πέμπτη 18:00-21:00 - Μηνιαία Συνδρομή 35€



Περιλαμβάνει την ανάλυση της διαδικασίας της σαπωνοποίησης με την “ψυχρή μέθοδο” και την κατανόηση της χρήσης όλων των απαραίτητων α’ υλών για την παρασκευή του σαπουνιού (φυτικά έλαια, σόδες, βότανα, φυσικές χρωστικές κλπ). Επίσης αναλύεται ο τρόπος παρασκευής υγρού σαπουνιού με τη “θερμή μέθοδο” του σαπουνιού γλυκερίνης (melt & pour) και των οικιακών φυσικών καθαριστικών. Ο κάθε εκπαιδευόμενος παρασκευάζει τα δικά του σαπούνια.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 ώρες. Το κάθε μάθημα διαρκεί 2 ώρες μια φορά την εβδομάδα. Δίδονται σημειώσεις.

Με τον Χημικό Μηχανικό Γιώργο Μπόκαρη

Πέμπτη 18:00-20:00 - Μηνιαία Συνδρομή: 20€

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ  

Παρασκευή 17:00-19:00 Μηνιαία συνδρομή 20€

Σκοπός του προγράμματος η κατάρτιση του εκπαιδευόμενου στην χρήση των φυσικών πρώτων υλών, φυτικών ελαίων, φαρμακευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων για την παρασκευή ασφαλών φυσικών καλλυντικών. Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παρασκευάσει κηραλοιφές, cold creams, κρέμες ενυδάτωσης, κρέμες αντιγήρανσης, κρέμες θρέψης, σύσφιξης, κρέμες χεριών, γαλακτώματα περιποίησης προσώπου και σώματος, λοσιόν, μάσκες προσώπου, κρέμες για την ακμή, πανάδες, κηλίδες, έλαια και κρεμοτζέλ για την κυτταρίτιδα, αποσμητικά, αντηλιακά κ.ά. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες. Το κάθε μάθημα διαρκεί 2 ώρες μια φορά την εβδομάδα. Στο τέλος του προγράμματος θα υπάρξουν 3 ώρες για όσους ενδιαφέρονται για τις προοπτικές επαγγελματικής ενασχόλησης με τα φυσικά καλλυντικά. Δίδονται σημειώσεις.

Με τον Χημικό Μηχανικό Γιώργο Μπόκαρη

Πέμπτη 20:00-22:00 Μηνιαία συνδρομή: 25€

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

Παρασκευή 19:00-21:00 Μηνιαία συνδρομή 25€

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το ραδιόφωνο και θα ήθελαν να φτιάξουν τη δική τους διαδικτυακή εκπομπή (podcast) από το σπίτι. Ιδέα-Σχεδιασμός-Στήσιμο και Παρουσίαση του δικού σου podcast. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα μάθουμε τι συμβαίνει πίσω από όσα βγαίνουν στον αέρα. Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, βασικούς κανόνες και τη βοήθεια ασκήσεων ορθοφωνίας/άρθρωσης ο κάθε ένας θα έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το δικό του podcast, να το στήσει και να το ηχογραφήσει μέχρι να είναι έτοιμο να βγει στον… αέρα!!! Διάρκεια σεμιναρίου δέκα μαθημάτων.

Με την Δημοσιογράφο Ανθία Φιλιππή

Τετάρτη 20:00-21:30 - Μηνιαία Συνδρομή 30€

Για να αισθάνεστε καλά στις επαγγελματικές και προσωπικές σας σχέσεις, να εντοπίσετε τα επικοινωνιακά σας λάθη, να κάνετε σαφές το όραμα σας και να ανοίξετε το δρόμο για την προσωπική σας ευημερία.

Με τον Επικοινωνιολόγο M.Sc Γιώργο Παπατριανταφύλλου

Δευτέρα 20:00-22:00 - Μηνιαία Συνδρομή 30€

Στο μάθημα ΠATPON-KOΠTIKHΣ-PAΠTIKHΣ, θα μάθουμε να σχεδιάζουμε εξαρχής τα ρούχα μας και τα διάφορα αξεσουάρ. Mαθαίνουμε να δίνουμε το σχέδιο και τη γραμμή που θέλουμε, να κόβουμε το ύφασμα, να συναρμολογούμε, να ράβουμε και να προσπαθούμε να έχουμε ως αποτέλεσμα αυτό που έχουμε φανταστεί.

Με την Καθηγήτρια Ναταλί Παυλοπούλου

Δευτέρα 18:00-20:00 , Δευτέρα 20:00-22:00

Μηνιαία Συνδρομή: 25€

Χαλαρώνουμε πλέκοντας για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!!

Δημιουργίες πλεκτές με βελόνες και βελονάκι όπως κασκόλ, σκουφάκια, πουλόβερ, εσάρπες, τσάντες, καλαθάκια, διάφορα αξεσουάρ και ότι άλλο φανταστείτε!

Σας περιμένουμε..

Με την Καθηγήτρια Φανή Στούμπη

Δευτέρα 18:00-20:00 - Μηνιαία Συνδρομή 25€

Το εργαστήρι εκφράζει τις αρχές των εικαστικών τεχνών δουλεύοντας διάφορα υλικά και τεχνικές όπως πυρογραφία, χαλκοτεχνία, αναπαλαίωση επίπλων, decoupage, σύρματα, γυψόγαζα πηλό, δέρμα, ύφασμα, γυαλί, ξύλο, χαρτί, φυσικά υλικά όπως αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά.

Σε σχεδόν κάθε μάθημα οι κατασκευές ολοκληρώνονται

Με Καθηγήτρια την Άννα Λώντου

Δευτέρα 18:00-21:00 - Μηνιαία Συνδρομή 40€

Στον κύκλο μαθημάτων «Υγρό Γυαλί - Ρητίνη» θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις από το μηδέν υπέροχα κοσμήματα και ξεχωριστά διακοσμητικά πριν καν το καταλάβεις. Η ρητίνη είναι ένα πολυμερές υλικό δύο συστατικών το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να κάνει θαύματα!

Σε κάθε μάθημα θα διδαχθούν διάφορες τεχνικές, όπως, ανάμειξη της πρώτης ύλης με χρώματα, νιφάδες χρυσώματος, πέταλα λουλουδιών και πολλά ακόμη, τεχνική καλουπώματος αλλά και κατασκευή του ίδιου του καλουπιού με σκοπό τη δημιουργία δικών σου μοναδικών διακοσμητικών. Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων και με τη γνώση όλων των παραπάνω θα μπορείς πλέον να δημιουργήσεις DIY κατασκευές, μενταγιόν, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια αλλά και μπρελόκ που θα ξεχωρίζουν.

Με την Καθηγήτρια Ανθία Φιλιππή

Τετάρτη 18:00-20:00 - Μηνιαία Συνδρομή 25€

Δημιουργείστε με την υπέροχη τέχνη του Μακραμέ, τα προσωπικά σας ιδιαίτερα κοσμήματα. Με διάθεση, μεράκι και φαντασία φτιάχνουμε σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ, αλλά και διάφορα χρηστικά οικιακά αντικείμενα. Τολμήστε το και θα καταγοητευτείτε…..

Με την καθηγήτρια Κατερίνα Κούρτεση

Παρασκευή 18:00-20:00

Μηνιαία συνδρομή: 25€

Ένα βιβλίο από χαρτί… Τι να το κάνεις τώρα ένα βιβλίο από χαρτί; Ίσως τίποτε. Ίσως ένα κόσμημα ή ένα ανάγλυφο ή ένα γλυπτό! Απίθανο; Καθόλου απίθανο!Ελάτε λοιπόν κοντά μας να μάθουμε γλυπτική σε βιβλία! Είναι ένα εργαστήριο που θα απογειώσει την φαντασία των μαθητών!

Με την Καθηγήτρια Ελευθερία Γκεράρη

Τρίτη 18:30-20:30 Μηνιαία Συνδρομή 35€

Η φύση μας έδωσε απλόχερα το χώμα και το νερό! Ο άνθρωπος τα έκανε πηλό και έφτιαξε όμορφα αντικείμενα χρηστικά και διακοσμητικά! Ελάτε λοιπόν κι εσείς να μάθετε την τέχνη της κεραμικής, δίνοντας χαρά στην δημιουργία.

Με την Καθηγήτρια Κεραμικής Φανή Στούμπη

Τετάρτη 18:00-20:00 Μηνιαία Συνδρομή 35€