Θεατρική παράσταση: Οι Γυναίκες της Γαλάτειας

Ο Φ.Ο.Υ σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ, ανεβάζουν το θεατρικό έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη, «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ» 18 και 19 Φεβρουαρίου στις 20:30 στην κεντρική σκηνή του Φ.Ο.Υ. Τιμή εισιτηρίου 10€

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ»

Ένα θεατρικό έργο , βασισμένο στο επιστολικό μυθιστόρημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη «Γυναίκες».

«Ανάβω το φως ! Όχι το σβήνω…» λένε τα μικρά παιδιά παίζοντας.

Έτσι και τώρα…Ζωές εν κινήσει σε ένα απρόβλεπτο παιχνίδι με το φώς και το σκοτάδι.Ανάβει το φως και η ζωή ξετυλίγεται. Σβήνει το φως και η ζωή προχωράει ακόμα και στα τυφλά.

Πέντε φιγούρες ορατές και μια αόρατη. Έξι αδερφές σκόρπισμένες στον χώρο και στον χρόνο. Όλες τους οι πράξεις το κέρδος τους. Ο χωρισμός της Αιμιλίας. Η απόφαση της Καίτης.Ο έρωτας της Άννας.Η άρνηση της Δήμητρας .Ο αποχαιρετισμός της Νίνας. Και ανάμεσα από τις πτυχές των φορεμάτων τους αχνοφαίνεται η Σοφία, η Σοφία τους!

Στο πατρικό σπίτι ,σε μια κάμαρα, σπαταλάνε τα όνειρά τους που γίνονται τραγούδι. Ένα δωμάτιο που αλλοτε γεμίζει με γέλια και με κλάμματα και άλλοτε ερημώνει. Οι φωνές των γυναικών ακούγονται ,μιλάνε για τα χρόνια τους ,αυτά που πέρασαν και αυτά που πόθησαν να έρθουν, πόσο θέλουν να ζήσουν! Οι φωνές τους θα ακούγονται ακόμη κι όταν αυτές οι ίδιες θα έχουνε φύγει .

Πέντε γυναίκες ορατές και μια αόρατη, σε ένα παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι. Όλες τους οι στιγμές σαν φωτογραφίες σκορπισμένες στο πάτωμα. Και εκεί που όλα μοιάζουν να έχουν τελείωσει , κάτι καινούργιο γεννιέται και ξαναρχίζουν από την αρχή.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Χρυσομάλλης

Δραματουργία κειμένου –στίχοι τραγουδιού-κείμενα : Μαρία Μπουράνη

Πρωτότυπη μουσική : Αλέξανδρος Καψάλης

Σχεδιασμός φωτισμού : Αλέξανδρος Καραΐσκος

Γραφιστικά-Κατασκευές σκηνικών -Καλλιτεχνική επιμέλεια: Έβελυν- Τζην Κλάριτς

Προώθηση –Επικοινωνία: Βένια Σάσσαλου

Παίζουν:

Μαρία Μπουράνη (Αιμιλία)

Έβελυν -Τζην Κλάριτς (Καίτη)

Σάντρα Σταμούλη (Δήμητρα)

Βένια Σάσσαλου (Άννα)

Χαρά Χατζηκαλυμνίου (Νίνα)

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, τον Αλέξανδρο Καψάλη για την πρωτότυπη μουσική του έργου μας, την Δήμητρα Γουλιά για το τραγούδι της, τον Αλέξανδρο Καραίσκο για τον σχεδιασμό του φωτισμού, τον Γιάννη Σακκέτο και το μουσικό εργαστήρι ΔΙΕΣΗ για την ηχογράφηση του τραγουδιού, τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο για την φωτογραφία της αφίσας μας, τους φωτογράφους Γιώργο Βέργαδο, Νάσο Παπαδοκωστόπουλο, Ηλία Λυκογιάννη, Αποστόλη Δούκα για τις μοναδικές φωτογραφίες τους και ΟΛΟΥΣ εκείνους που μας ενέπνευσαν, μας βοήθησαν, μας στήριξαν και πάνω από όλα, πίστεψαν σε έμας.

Similar Posts