Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ σας προσκαλεί την Πέμπτη 17/01/2019 και ώρα 20:00, στην επιστημονική διάλεξη της αρχαιολόγου Κων/νας Καζά Παπαγεωργίου με θέμα: « Ο Υμηττός και η περιοχή στα δυτικά του ανά τους αιώνες».

Μέσα από εικόνες αρχαίων καταλοίπων και ευρημάτων που επιβεβαιώνουν τα ίχνη από το πέρασμα των κοινωνιών στα δυτικά του Υμηττού, θα επιχειρηθεί από την Κα Καζά, ένας νοερός περίπατος στο χρόνο και τον συγκεκριμένο τόπο, στον οποίο σήμερα εμείς κατοικούμε.

Περίληψη: Ο Υμηττός που κλείνει από ανατολικά το αθηναϊκό λεκανοπέδιο διαδραμάτισε ανά τους αιώνες καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Αθήνας και ολόκληρης της Αττικής. Η περιοχή δυτικά του Υμηττού και ιδιαίτερα το τμήμα που γειτνιάζει με την Ακρόπολη, όπου διαχρονικά λειτούργησε το διοικητικό κέντρο της Αττικής, αναπτύχθηκε παράλληλα με το άστυ. Βάσει των ανασκαφικών ευρημάτων, διαπιστώνεται οργανωμένη παρουσία του ανθρώπου στην περιοχή από το τέλος της 4ης χιλιετίας π. Χ. Η ζωή εντατικοποιείται κατά την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) και τα Μυκηναϊκά χρόνια (κυρίως 15ος-12ος αι. π. Χ.) και φυσικά κατά την Κλασική εποχή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ